Etichete

, ,

„Daca iubesti intr-adevar pe cineva, lasa-l sa fie liber! Daca se intoarce la tine, inseamna ca va fi al tau pentru totdeauna. Daca nu se intoarce, inseamna ca nu a fost sa fie!”

Asta este o replica pe care am vazut-o intr-un film. Asa cum mi se mai intampla de obicei, citesc, aud, vad, gandesc ceva care rasuna in mine. Rasuna asa, ca si cand ar fi un mare adevar sau ca si cand ” pfff, de ce nu m-am gandit mai demult la asta” sau ca si cand: ,,ia uite ce chestie?!”.

In legatura cu afirmatia de mai sus am zis” un mare adevar. Am testat? DAA! Am aflat raspunsul? DAAA! O sa mai aplic? Hmm…ma mai gandesc! Sunt uneori intrebari si dileme la care este mai bine sa nu afli raspunsul. Nu din cauza ca iti este frica de raspunsul pe care o sa il primesti, nu din cauza ca esti las, nu din cauza ca esti comod, ci pentru ca unori unele lucruri este mai bine sa ramana ASA. Unele intrebari pot starni furtuni in sufletul oamenilor, unele intrebari pot distruge un suflet, unele intrebari pot rupe povesti frumoase.

Logica este simpla in legatura cu libertatea: mie imi place sa fiu libera sau cel putin sa ma simt libera. Daca mie imi place acest lucru, de ce sa inchid libertatea celui de langa mine? Te poti simti liber langa cineva chiar daca esti oarecum „inchis” (ex: casnicie, etc) la fel cum te poti simti inchis langa cineva chiar daca practic esti liber (acelasi exemplu de mai sus merge de minune si in cazul asta).

Astept parerile voastre. Ce ziceti? Ati lasa pe cineva liber doar pentru a vedea daca se intoarce? Ati lasat pe cineva liber deja si s-a/nu s-a intors?

Publicitate