Etichete

, ,

„Cu gura face şi îşi face omul şi cel mai mare bine şi răul cel mai mare. Umblă cu vorbele ca şi cum ai umbla cu un ou moale!”

O fapta eventual o mai poti indrepta, la fel probabil si cu un gest sau o privire, o poti schimonosi si slefui incat sa para altfel decat este, insa daca spui o vorba cuiva – e ca si cu piatra: o arunci, nu o mai poti lua inapoi.

Aveam eu o expresie acum catva timp, sa cam tot fie vreo 5 ani asa in care atentionam un om sa nu „dea cu vorbe”, dar nu s-a prins. Gandirea si limbajul este ceea ce ne diferentiaza de animale. De ce sa ne batem joc de conditia asta umana care ne-a fost incredintata, daruita, cu siguranta nu intamplator si sa facem rau cu vorbele?

Eu intotdeauna am respectat cuvantul, vorba! Cuvantul mai presus decat orice are temperament, personalitate, SEMNIFICATIE. Sunt oameni care vorbesc, vorbesc fara sa inteleaga ei insisi ce spun si fara sa le pese de cei in care arunca cu vorbe. Si sunt oameni care atunci cand vorbesc gandesc inainte, oameni care rotunjesc cuvintele si le acorda locul meritat, oameni care atunci cand rostesc ceva incarca cu semnificatie fiecare silaba, fiecare litera. Cand spui cuiva ce simti – atunci mai mult decat oricand ar trebui si sa gandesti si sa CUGETI la ce spui fara a te grabi.

Mi s-a intamplat si mie sa fiu inconstienta cand am vorbit cu cineva. Am ranit spunand ”Adio!” fara a gandi si am fost ranita spunandu-mi-se „Te iubesc” atunci cand nu era adevarat.

Voi aveti cuvinte, fraze care v-au ranit sau cu care ati ranit pe cineva?

Publicitate