Etichete

, ,

Treaba cu maturizarea fortata la oameni este la fel cu fertilizarea la plante (despre care aud obsesiv de mult in ultima vreme). Concluzia este aceeasi – nu are nici un beneficiu in afara de faptul ca te face sa cumperi.

Daca stam sa ne gandim, cand vorbim de piata muncii sau de piata de produse vorbim de unul si acelasi lucru. Produse care vand. Cu cat arati mai bine, cu cat te misti mai bine, ai o imagine mai placuta si trisezi aratand cat de mare si tare esti tu ( cand de fapt inauntru ai o gramada de seminte stricate si esti lipsit de gust), cu atat esti mai cumparat. Cercul vicios este acela ca oamenii care cumpara genul acesta de produse sunt de doua categorii: shallow, so shallow very shallow sau oameni care pur si simplu nu au alta optiune decat aceea de a cumpara ceea ce piata le ofera. Daca Doamne fereste se trezeste vreun nonconformist sa vrea „produse BIO” – plateste o carca de bani pe el (la propriu si la figurat); iar daca vreun ratacit chiar isi doreste sa cultive produsele el insusi este vazut ca un brontozaur, acest taran al corporatismului.

Iata-ne ajunsi in situatia unei „maturizari” fortate…vazuta ca si responsabilizare. Din pacate pe termen de la scurt la foarte scurt, la inexistent.La minus! si pe urma ingheata. Fix precum calota glaciara cu care de altfel stiti foarte bine ce se intampla.

De ce le place oamenilor sa considere lipsa de responsabilitate comunicarea deficitara?

Publicitate