De obicei oamenii pot fi impartiti in diferite categorii in functie de modul in care ei reactioneaza fata de viata. Astfel, vom avea intotdeauna oameni:

  • rosu aprins – cei care ies in evidenta orice s-ar intampla, cei care „cad” in picioare oricate lovituri ar primi, pentru ca sunt facuti dintr-un aluat cu foarte mult „ciment sufletesc”
  • verzi cei care isi au radacinile in pamant, adanc infipte. De acolo isi iau ei toata puterea de a spera, toata forta lor de a face fata adierilor usoare de vant si urganaleor care se abat asupra lorsi rezista si cresc mai puternici decat inainte
  • albastri – stiti? acei oameni care cand se uita la tine, ai impresia ca toata seninatatea lumii si toata intelepciunea s-a revarsat in ochii lor? Cei care  cand se abate ceva nefast cugeta, inteleg, intreaba, raspund cu toata intelepciunea lumii asteia adunata la ei in suflet.
  • gri – cei lasi. Cei care nu stiu sa duca o lupta pana la capat. Cei care se sperie si se ascund sub pietre sau pe dupa colturi, de obicei in cele mai obscure, pentru ca acolo se identifica perfect cu peisajul (la fel de neutru, la fel de intunecat). Si tremura…
  • negri – acestia se deosebesc de primii printr-un singur lucru: ei se ascund de frica, de lasitate in umbra, doar pentru a-si pregati atacul marsav impotriva celor pe care ii considera vinovati pentru lucrurile „rele” care li se intampla.

Pe baza acestor categorii, au loc variatii pe tema. Mai inchise sau mai deschise. Acele suflete sunt cele pentru care merita sa lupti, sa duci batalii pana la capat incercand sa aduci curcubee, cu toate culorile. Doar cand tu insuti ai vazut/fost/admirat/trait un astfel de curcubeu, poti face diferenta intre culori si nuante si poti ALEGE sa fii una din ele.

Este doar o chestiune de alegeri pana la urma!

Publicitate