Etichete

„O lumanare poate face un lucru pe care soarele nu poate sa il faca niciodata: sa lumineze in intuneric.”

Sunt oameni de care ne lovim in drumul nostru, momente de care uitam, gesturi pe care le facem si le consideram fara importanta. La scara larga totul este considerat mic in comparatie cu noi, in comparatie cu lucrurile „importante”. Lucrurile mici ne fac sa ne pierdem vremea. Lucrurile mici nu conteaza, trec.

Si lucrurile mari? Ele nu pier? Ele nu ne fac sa pierdem o gramada de timp pentru ca apoi sa ne dam seama ca ne-am inselat? Atunci nu este timp pierdut? O realizare mare, care ne-a luat mult timp si care ne-a epuizat ne gaseste la final incapabili sa ne bucuram pe deplin de reusita.

Este acelasi lucru ca atunci cand te duci in vacanta, la mare si nu te mai saturi de stat in mare, ne place marea, o adoram, scriem poezii despre ea, scriem carti intregi, e tot ce poate fi mai frumos; dar cand ploua si vedem picaturile de ploaie ne oripilam, strambam din nas, ne deprima, ne face sa ne taiem venele.

Ca si cand marea nu e formata din picaturi mici de apa! Ce e mic nu e bun, ce e mare e important, ce e important e bun.

Si pana atunci? Pana obtii un lucru important ce faci? Te inchizi? refuzi sa mai traiesti? iti refuzi linguritele de fericire pe care le poti inghiti zilnic tot asteptand acea oala mare din viitor?

Stiu ca sunt oameni care isi mai petrec minute din timpul lor pretios citind ce scriu eu. Am pentru voi adevar sau provocare:

– Daca alegi adevarul, raspundeti tie, personal la intrebarea: Care sunt lucrurile mici care m-ar putea face sau ma fac fericit (a)? Scopul: constientizarea lor – urmarea, aplicarea lor repetata (o data identificata sursa te vei intoarce acolo din ce in ce mai des. Si ar fi foarte bine!)

– Daca alegi provocarea: Construieste-ti impus deocamdata, un calendar pentru urmatoarele 10 zile, in care in fiecare zi sa treci cate un lucru mic pe care ti-ar placea sa il faci, dar iti gasesti tot felul de scuze sa il amani.

Pentru exemplu – gasiti mai jos micul meu calendar 🙂

Ziua 1: sa merg pe jos la serviciu, foarte de dimineata si sa ma bucur de aerul rece pe obraji

Ziua 2: sa fac un om apropiat sa zambeasca

Ziua 3: sa mananc o inghetata

Ziua 4: sa ascult o melodie vesela si sa ma prostesc dansand singura prin camera

Ziua 5: sa iau o carte la intamplare din biblioteca, sa o deschid tot la intamplare si sa citesc cele 2 pagini din dreapta si din stanga, incercand sa imi dau seama pe urma daca are vreo legatura cu starea mea

Ziua 6: sa aud vocea cuiva drag (chiar si pentru fix 3 minute)

Ziua 7: sa ma imbrac frumos, sa ma machiez discret si sa port tocuri

Ziua 8: sa gasesc o poza interesanta care sa completeze colectia motivationala de langa pat

Ziua 9: sa ofer o informatie noua cuiva

Ziua 10: sa sarut pe cineva

Probabil ca totul se rezuma de fapt la ideea de MAKE IT HAPPEN! Lucrurile, chiar si cele mici nu vor veni ele la tine, nimic nu vine NICIODATA  de la sine. So, make it happen!

N-ai pe cine sa saruti? Make it happen! 🙂

Publicitate