Etichete

Cineva mi-a spus astazi ca numele meu este un nume fermecat, un nume pe care daca ti-l pui in gand alaturi de o dorinta, dorinta aceea se indeplineste. Magic touch I would say! 🙂

Poate fi adevarat. Nu e prima oara cand mi se spune ca transmit din energia mea pozitiva altora. Insa eu cred mai degraba ca e vorba de povestile pe care fiecare dintre noi si le pune in minte si din care isi faureste vise, dorinte, sperante. Si mai cred ca doar puterea gandului tau si a vointei tale te pot ajuta de fapt. Dar alegem sa credem in povesti.

Alegem sa credem povestile oamenilor de langa noi desi stim ca uneori nu sunt reale. Alegem sa spunem povesti celorlalti desi nici acestea nu sunt mai adevarate decat cele care ni se spun. Ce se intampla cand se „rupe filmul”? Cand vraja dispare ce faci? Esti ca printesa fara turn si fara print, esti ca printul fara cal si fara printesa, etc.

Te trezesti brusc la realitate si vezi ca finalul e trist.

Povestile adultilor nu au niciodata, dar niciodata happy ending. „And they lived happily ever after” nu se prelungeste mai mult de maaaxim, daca esti norocos, cativa ani. Si daca cineva se pacaleste singur cum ca are happy ending, mai devreme sau mai tarziu tot isi da seama ca ori zmeul era mai sexos si mai misto, ori ca era mai bine sa mergi descult decat sa cauti perechea pantofului, ori ca pur si simplu Bestia nu este un print asa cum ai vrut tu sa vezi, ci doar o Bestie.

Bun, ce facem in situatia asta. Am identificat problema, unde gasim solutia? Exista solutie?

Well, yes, yes! Eu zic asa: Rapunzel ar face bine sa-si mai taie din parul ala pe care oricum il tine degeaba si sa isi faca o afacere cu peruci blonde si sa le arate ea celor care au inchis-o in turn. Cenusareasa eu zic ca ar face bine sa  isi cam sustina drepturile, nu sa fie o carpa moale. Alba ca Zapada zic sa isi faca mine de diamante. Si in plus de asta, cine naiba mai saruta „broscoi” in zilele noastre??

Think you got my point!

Publicitate