Etichete

,

Intotdeauna am spus ca nu ma pricep sa mint. Nici macar daca nu mi s-a cerut nimic altceva decat asta.

Oamenilor le este frica de adevaruri spuse direct si pe fata. Oamenilor in general le este frica de multe lucruri, dar cred ca nimic nu se manifesta mai pregnant decat aceasta frica, morbida uneori, de a fi pus fata in fata cu propriii tai monstri, de a te vedea in oglinda pusa in fata de altul ca intr-un tablou al lui Dorian Grey.

Oamenilor le „place” adevarul spus pe jumate, acela spus si auzit prin pereti de vata, cel care ii menajeaza, pentru ca vai, noi suntem de fapt niste prea sensibili, niste prea neintelesi, niste prea! Prea, in orice fel.

Nu pot frate si pace. Incerc sa fac compromisuri si uneori sa pun si o lingurita de miere langa pastila amara, ca asa m-a invatat mama in cei 7 ani de acasa. Eh, stiti privirea aceea socata a oamenilor care se simt incomodati? Nu as uita-o niciodata, nu as avea cum. Am vazut-o de prea multe ori. Cateodata o vad si cand ma uit in oglinda proprie…cand ma mustruluiesc si incerc sa ma cunosc mai bine. Umbrele si colturile ascunse in noi pot genera acelasi tip de reactie.

Stiti faza aia din Liceeni cand Mihai se tot imbarbata si isi tragea palme metafizic vorbind?! Ei, aia mie mi se pare cea mai tare faza din film. Am tot stat si m-am gandit: cat sa fii de puternic si de capabil sa faci asta? Sa stai sa te uiti la tine si sa poti sa te vezi obiectiv? Sa stai la masa cu tine insuti/insati, sa iti povestesti, sa iti pui intrebari, sa iti dai raspunsuri? De ce sa faci asta?! Pentru ca, ei bine, propria persoana trebuie sa o suporti 24/24 si 7/7. Nimeni altcineva nu este cu tine atat de mult timp si la fel de fidel.

Trebuie sa te cunosti pe tine pentru a INCERCA sa ii cunosti pe altii. Trebuie sa te cunosti pe tine pentru a te simti bine in pielea ta, pentru a te acomoda tu cu tine, pentru a nu mai fugi de singuratatea de a fi doar tu cu tine cand nimeni nu iti este aproape. Pentru ca tu insuti/insati sa nu te mai surprinzi.

Revin la sinceritate – Fii sincer cu tine in primul rand; fii sincer cu ceilalti din jurul tau. Asa nu vei avea nimic sa iti reprosezi, asa ii vei cunoaste mai bine, asa nu vei avea nimic de pierdut!

Publicitate