Etichete

,

Cine nu a citit povestea pescarusului Jonathan Livingston ar face bine sa o citeasca. Alaturi de Micul print si inca vreo alte 5 sau 6 eu zic ca este un must have literar, educational si social.

Acasa invatam sa ne purtam frumos si mai exista Manualul bunelor maniere, la scoala (eventual) ne invata sa stim cate ceva din mai multe. Despre viata nu prea ne invata nimeni. Despre oameni iarasi nu ne invata nimeni. Ne invatam singuri, ne invata viata in sine. Dar daca ar fi sa avem niste manuale de viata, eu cred ca lista ar trebui sa includa cel putin aceste doua carti.

Acelasi autor, insa, spunea asa, ca intrebarile cele mai dificile sunt 4:

1. Cand te-ai nascut? (When were you born)

2. Unde esti acasa? (Where is home)

3. Unde te indrepti? (Where are you going)

4. Ce faci? (What are you doing)

Si sa urmarim cum, adresandu-ne singuri sau celor din jurul nostru, aceste intrebari, raspunsurile se schimba. E ca si cand intrebi oamenii mai des: Ce vrei sa te faci cand vei fi mare? Eu un altfel de ” Care este visul tau?” – la care oamenii au incetat de mult sa mai raspunda. Sa ISI mai raspunda.

Poate nu ar fi rau sa ne mai luam un pic de timp din cand in cand sa ne raspundem. Poate ne-am rataci mai rar. Poate am spera mai des. Poate am ajunge mai repede la destinatie. Exact ca pescarusul Jonathan Livingston!

Voi ce ati raspunde la cele 4 intrebari?

Publicitate