Am terminat cu proza deocamdata, ma reprofilez pentru o perioada pe frunzarit, adulmecat si frematat la poezii. Si am dat peste (spre rusinea mea, mult prea tarziu), peste o Doamna extraordinara, care scrie asa, pe sufletul meu, dureros de bine scrie.

M-am desfatat cu „Sappho”, cea mai recenta carte, acum merg pe firul trairilor in spate…descopar „Libresse oblige”. Cred ca sunt autori cateodata care pur si simplu iti taie rasuflarea doar pentru ca pe urma gura de oxigen pe care ti-o da trairea imediat dupa sa fie mai dulce si mai dorita.

Poezia ei este profund erotica, asa, ca pentru amantele secrete sau pentru fetele pudice care undeva in adancul lor stiu ca sunt cele mai inventive cadane.

Ma intreb daca libresse vine in mintea ei de la libre si de la faptul ca uneori faptul ca suntem liberi ne obliga si ne responsabilizeaza mai mult decat daca am fi pusi in „lanturi”.

Va ofer o mostra din poezia ei – doar asa, ca sa vedeti si voi cu ce minunatii imi satisfac timpul in ultima vreme.
Avertisment: Pudibonzii, cabotinii si superficialii sunt rugati sa se abtina de la emiterea unor judecati de valoare, virtual sau in gand. Believe me, nu e cazul!

Cum stai tolanita intre si intre”

„Cum stai tolanita între Manet si Monet/(cu capul în nori si picioarele-n rai)/ Cu un vers-talisman slefuit între sânii/ tai opulenti si profani/ Un scrib lasa cu limba de foc/ sa fie transmisa prin viu grai/ forma trupului tau pe cearsaf/ scris si rescris sters si lins// Palimpsest – trupul tau devenit pergament“.

Publicitate