Etichete

, , , , ,

Dap! M-am hotarat sa plec la agatat! Luuuummmeee, luuuume, Azerty a lansat la Superblog 2012 proba in care, pe alese, ajungi la…laptopul potrivit! E cam ca la targ asa: multi multi barbati si multe multe device-uri de genul.

Si barbatul si laptopul ti-l alegi pentru cat mai mult timp. Nu vrei sub nici o forma unul slab dotat care sa iti “moara” in brate cand ti-e lumea mai draga. Echivalentul lunii de miere la proaspat casatoriti ar fi sa zicem cand trebuie sa termini un raport important si laptopul tau adoarme (sau se blocheaza) usor usor pana sa apuci sa ii dai save, iar un restart nu te ajuta cu nimic. Dificila problema daca se intampla asta. Nu prea ai la dispozitie multe solutii. Sigur, reformatarea e de dorit, dar asta nu tine de performantele laptopului neaparat, asa cum la barbati chestia cu adormitul nu tine de educatie.

In primul rand e vorba de performante – stiti cum se zice: “Conteaza sufletul, nu aspectul!” Well, asa e, dar nici nu ne dorim vreun BOSCH-orog de prin 1900 toamna greu cat casa pe care sa nu poti si tu sa il scoti in lume de hidos ce e. Revin, insa, asupra subiectului dupa ce analizam…sufletul.

Bun. Vrem asa:

–          Unul de familie buna (musai un HP sau Dell sau chiar Vaio). Vaio ar fi de dorit, dar trebuie sa ne gandim si la faptul ca este posibil sa aiba si fite, care vin la pachet o data cu “vita nobila”(pret ridicat)

–          Performante si dotari. Ooooo, da, asta e partea care imi place: hard rezistent si mare (cel putin 500 GB); super frecventa de 3000 Mhz; sa se prinda rapid de ce ii spun,ca fiind olteanca vorbesc repede si nu vreau sa se uite la mine ca la praz (deci un RAM de cel putin 6000 MB)

–          Ne trebuie si memorie neaparat, adica nu vrem sa il trimitem la piata si sa vina acasa cu morcovi in loc de cartofi sau Word in loc de Excel (dar am vorbit un pic mai sus de cei 500 GB, se stie)

–          Greutate: frate nu vrem nici un fomist, dar nici Mister Shaorma +Ceafa de porc+cartofi prajiti de 3 ori pe zi. Asadar, cred ca o greutate intre 2 si 2,5 kg ar fi ideala.

–          Sistem de operare Windows 7 ( ca in Windows 8 ne prindem urechile si ne trage curentul iarna)

–          Bateria? Sa dureze, sa dureze, sa dureze…6 celule Li-Ion de macar 6 ore, ca avem planuri mari. Trebuie sa fie pretabil a fi folosit si pe pat si sub pat si pe masa si sub masa si pe balcon si in padure si ….mmmda,mai putin la dus…

Hai sa revenim si la design: am vrea sa fie rosu – laptop rosu, pasiunea femeilor si sensibil la lenjerii provocatoare. Ochii cu luciri de LED ca sunt mai clare si capacitate memorie video (ca sa ma recunoasca mai usor noaptea) Radeon HD de cel putin 1024 MB dedicata (adica doar mie, da??) si proiectarea imaginii pe o tehnologie led back light. Micut, dragut, finut, numai bun de luat acasa si de facut pe “mamica” cu el pentru ca, nu-i asa, toate ne dorim la un moment dat un copil de care sa avem grija.

L-am cautat pe site-ul celor de la magazinul Azerty pana l-am gasit: Laptop Sony VAIO SVE1511W1ESI. True love, dragoste la prima atingere de tasta Enter. Dupa 5 luni de lupte pentru organizarea festivitatii, cu strans din dinti, renuntat la creme pentru strangerea banilor, flatat, mers la magazine si flirtat cu el pe raft, adus ofrande, etc etc, s-a hotarat sa fie al meu. In fata reprezentantului Azerty, Vaio a spus “DA” in fata tejghelei si eu am spus timida si emotionata tot un “DA”, acceptand dupa aceea sa ii fie ridicata tipla transparenta de protectie…”pana ce moartea ne va desparti”…

Publicitate