Etichete

, ,

Si viata fara de …tehnologie, nu se poate. Ok, nu am decat 28 de ani, dar la 80 sunt sigura ca ma voi simti la fel de tanara ca acum. La cat de repede trece timpul, 52 de ani sunt ca si maine. Sunt prea activa si curioasa ca sa ma plafonez! Plus ca batranicile vioaie si zambarete au tot timpul cautare la public. Tehnica se schimba, valorile se schimba, dar noi trebuie sa evoluam o data cu ele, altfel ajungem un fel de mastodonti greu de urnit.

Stiti voi de ce Avatar a avut asa mare succes? Eu, sincer nu cred ca a vandut atat de mult povestea siropoasa, cat ideea de tehnica din viitor, efectul “wow” al civilizatiei Pandora – toate inmultite cu beneficiile tehnicii 3D au facut din film un blockbuster.

Ei, acum imi imaginez propriul blockbuster, viata mea! Ma vad purtand haine care asigura automat un reglaj al caldurii sau frigului in functie de temperatura externa. Astfel nu va mai fi nevoie sa avem sifoniere intregi de haine de iarna, de vara, de toamna, de primavara si 129,2 perechi de incaltaminte asemenea, iar barbatii nostri vor fi mult mai putin stresati din acest punct de vedere. Cu cateva haine precum cele de mai sus, adaptate evenimentelor importante din viata noastra, (de zi, de seara, de petreceri, etc) se vor rezolva problemele. La acest lucru cred ca este usor sa te adaptezi indiferent daca ai 20 sau 80 de ani – presupune doar un mic efort de a renunta la dependenta  tipic feminina, de haine.

Care dependenta, fie ea de haine sau altceva, iarasi isi gaseste solutie prin inventia unui dispozitiv de genul unui chip care se implanteaza in creier, astfel incat sa stopeze orice adictie (de tigari, haine, dulciuri, alcool). Chip-urile vor  putea fi achizitionate doar din magazine online, precum Oktal si apoi implantate de doctori-roboti in spitale. Perioada de recuperare va fi scurta datorita produselor de regenerare rapida a tesuturilor, iar toata lumea va fi mult mai sanatoasa si deci, mult mai fericita.

Pe urma, sunt sigura ca urmatoarea etapa in tehnologie va fi stocarea amintirilor. Parerea mea este ca se va renunta  la aparate de fotografiat si albume, cd-uri si dvd-uri. Printr-un dispozitiv super avansat de procesare automata a imaginilor, conectate direct la partea creierului care se ocupa de amintiri, inima si corp. In momentul in care se inregistreaza un impuls nervos de memorie, se vor transpune imediat imaginile pe un monitor LED direct acasa, usor accesibile prin touch-screen si arhivate automat.

* (sursa imaginii http://itechfuture.com/future-technology-devices-computers/)

Problemele mele (si ale altor cateva sute de mii de oameni) in privinta orientarii in spatiu, mai ales la volan isi va gasi rezolvarea cu un super computer de bord cu procesor Intel 3D care reactioneaza prin transmisie de voce. Am posibilitatea de a alege o varianta mai eficienta din punct de vedere al combustibilului sau rutei, sau pot alege o strada anume pe care sa mergem.

Comertul online va fi marele castigator al noii ere – mentalitatea noastra fiind schimbata, timpul fiind pretios, nu mai ajungi sa pierzi ore intregi prin magazine, uitandu-te la sute de produse pana sa alegi ce ai nevoie.

Intr-un articol precedent, tot pentru Superblog 2012, asa cum este si acesta, spuneam despre faptul ca nu am apelat la magazine online din simplul motiv ca imi place sa ma folosesc de simturi atunci cand cumpar ceva. Problem solved! Eu zic ca magazinele online vor avea “efecte 6D” – cele 5 simturi + al 6-lea care iti analizeaza pe loc impactul psihologic avut in momentul “vizualizarii” produsului pe site, astfel stiind la care dintre ele ai avut o reactie mai puternica si deci, oferindu-ti o recomandare in privinta alegerii.

In casa voi avea roboti de bucatarie care desfasoara treburi casnice cu precizie si in acelasi timp, mobilier multifunctional – birouri care se transforma in paturi, scaune adaptabile automat conformatiei corporale a celui/celei care se aseaza, jucarii pentru copii care pot juca extrem de fidel rolul unui prieten-enciclopedie. Cremele mele de noapte sau de zi chiar vor avea efect de intinerire, nu precum cele de astazi, iar oglinzile vor scana automat imaginea ta dupa machiaj propunandu-ti solutii de imbunatatire sau variante mult mai atragatoare.

*(sursa imaginii http://www.techfever.net/2008/10/humanoid-robot-is-the-maid-of-the-future/)

Ma vad stand la cafea cu sotul meu si citind ziarele direct de pe masuta cu touchscreen sau plimbandu-ne prin parc sprijiniti de bastoane cu laser care prind wireless; astfel suntem conectati in permanenta la retelele de socializare ale prietenilor nostri de canasta sau remi.

Bottom line, as spune asa: scopul evolutiei tehnologiei este acela de a facilita accesul la informatie, comunicare si dezvoltare. Cu atat mai mult cei in varsta vor fi avantajati de aceasta evolutie, pentru ca barierele locomotorii, de sanatate sau psihologice vor fi astfel invinse. Singurul lucru care ramane de facut este sa fim deschisi catre asa ceva. Stiti? Pana la urma, om mancat de vreun hard disk extern nu am vazut pana acum. Dar batrani zambind satisfacuti in fata unui gadget care le taie ceapa mai repede, da!

Publicitate