Etichete

, , ,

Parca il si vad pe Nikolai Tesla stand asa, la o sueta cu responsabilii tehnici de la Toyota. El cu mustacioara neagra (pana corbului, gen) si costum in dungi in stilul dandy (foarte chic prin anii 1850 si 2012 de altfel) si unul din “creierele” Toyota (care nu stiu cum arata dar mi-l imaginez un pic ca pe inventatorul acela din “Back to the future” daca il mai stiti) – in fata unei cesti de cafea aburinde, prin vreun laborator high tech din zilele noastre, simtindu-se perfect comfortabil unul cu celalalt.

–          Prietene, zice cel de la Toyota, m-am tot gandit aseara la formula aceea a ta pentru energii libere, noi azi le spunem energii wireless…ce-ar fi daca unele din modelele noastre s-ar folosi de ea si ar duce mai departe experimentele tale?

–          Dragul meu, am vazut ca 3 din modelele voastre hibrid deja au aplicat principiile energiei radiante prin bobina care imi poarta numele (Bobina Tesla). Tin sa iti spun ca ati facut o treaba admirabila. Nici eu nu am vizualizat-o mai bine. Prin 1900 cand eu am incercat acest experiment in Colorado Springs, nu s-a bucurat de acest succes, din cauza intereselor socio-economice majore, insa Turnul la care am lucrat a demonstrat clar ca energia din mediul inconjurator poate fi transformata in sursa de energie pentru mijloace de transport. Eh, dragul meu prieten, daca marile industrii producatoare de masini ar fi inteles viziunea mea revolutionara, poate ca acum efectul de sera ar fi mult mai scazut, copiii mai sanatosi si magnatii petrolului cu mult mai saraci…

–          Iar Planeta cu sanse mai mari de viata. Asta a fost si ideea noastra – grija pentru mediul inconjurator. La ora actuala am reusit sa reducem emisiile de CO2 destul de mult, oamenii sunt incantati de eforturile noastre. Dar vrem sa mergem mai departe. Nu ne putem opri acum…daca as reusi sa captez intr-un mod interesant energia solara pentru modelele noastre…De la undeva la 20% energie electrica in autonomia masinii, imagineaza-ti un raport inversat? Ce am putea face prin reducerea consumului la 1l sau chiar 0,5l de benzina? Cum ar fi emisiile de gaze reduse la doar 10gr/km?

–          Ma bucur ca voi ati avut viziunea necesara de a transpune un studiul teoretic in practica. Din experienta stiu ca nu a fost deloc usor…Hmmm, mi-ar placea sa pot contribui la acest salt tehnologic. De fapt, bobina Tesla demonstreaza clar posibilitatea obtinerii unei autonomii ridicate prin captarea energiei din surse neconventionale, din atmosfera. O capota sau un plafon al masinilor voastre pe baza de panouri cu celule fotovoltaice v-ar aduce pe o pozitie greu de egalat din punct de vedere tehnologic.

Trebuie sa ne apucam de lucru imediat stimabile coleg. Iti spun – viitorul apartine celor vizionari. Suntem 2 creiere cu mult inaintea timpului in care traim. Eu cel putin am reusit datorita studiilor mele sa ma transpun in viitor si sa imi gasesc oarecum locul printre voi. Dar cei ca tine? Au o singura solutie: aceea de a munci, de a munci si de a inventa in fiecare zi pentru a evolua. Viziunea este sansa evolutiei noastre umane!

–          Intr-adevar, nu este timp de pierdut. Haide sa reluam schemele dumitale despre energia radianta. Te invit in Toyota mea cu sistem Touch and Go pe care il vom folosi pentru a urmari filmul parteneriatului nostru. Simt ca acesta este inceputul unei frumoase prietenii…Play!

Articol scris pentru Superblog2012, etapa Toyota

Publicitate