Etichete

, , ,

“Ce-ti doresc eu tie, dulce tehnologie,

Azerty-ul meu de glorii, magazinul meu de dor?

Stick-urile nervoase, HDD-ul de tărie,

La trecutu-ţi mare, mare viitor!”

Cum recita cu foc, asa recita cea mai moderna unitate de stocare – un HDD extern fasnet, suplu, de doar 100 de grame si capacitate de 1terabyte.

Parintii stateau emotionati pe rafturile showroom-ului deschis de magazinul Azerty si asteptau ca festivitatea de deschidere sa se termine. Vedeau cum copilul lor crescuse si evoluase o data cu tehnologia. Erau atat de mandri, incat emanau o gramada de energie in jur, atat de multa ca incepusera sa vibreze toate celelalte electronice.

Isi aminteau si acum prima oara cand venise pe lume – era o discheta dragalasa si cam dolofana, aproape patrata. Nu stia sa faca multe, avea doar 2.88MB si neastamparata fiind, se zgaria adesea, avand nevoie de reformatari multiple.

Cand a crescut putin mai mare, deja a inceput sa foloseasca gloss-uri si culori diverse. Prietenii o numeau CD. Crescand, si capacitatea ei de acumulare a cunostintelor a crescut pana la aproape 900 MB. Toti mandri fiind de ea, dragalasa si extrem de populara…

Ce te faci insa ca nu se multumea draga de ea doar cu atat. Cu cat timpul trecea avea nevoie de mai multa informatie, citea tot ce prindea, asa ajunse intr-un timp foarte scurt la calitatile unui Flash stick USB. Principala ei calitate era aceea ca pe langa bagajul vast de cunostinte, pana la 16GB (deci vorbim de un alt nivel), era si mare amatoare de calatorii – portabila fiind, micuta, formele ei devenind mult mai suple, toti o luau peste tot. Nu se stia niciodata unde puteai avea nevoie de ea. Fata buna, da o mana de ajutor oricui. Saritoareee…nevoie mare!

Crescand inca si mai mult, ajunse sa nu se mai impiedice des, deci si juliturile si nevoia de formatare scazura drastic, in timp ce memoria ei sa imbunatatea cu fiecare zi – pana la 2 TB.

Singura “problema” este ca unitatea noastra de stocare este cam versatila si cam prea flusturatica – se preteaza si la telefoane si la aparate foto, si la calculatoare si la Ipod-uri. Asta e, pana si-o gasi si ea mediul potrivit…!

Parintii ei isi dadura silinta sa mearga la cei mai buni specialisti care sa o pregateasca pentru viitor: vizionari in tehnologie, specialisti in componente electronice, cel mai des petrecea timpul cu Magazinul Azerty – mare admirator si fan al tehnologiei si electronicelor- ca sa se actualizeze cu ceea ce mai era nou. Glumea cu ofertele la HDD externe, isi dadea ghionturi cu suratele mai mici decat ea gen stick-uri de memorie. Tot mergand la Azerty prinsese drag de mediul online, asa ca in curand numai acolo petrecu timpul. Isi luase nickname-ul de Cloud – Serviciul cloud.

Cativa ani mai tarziu, dupa ce absolvi Facultatea de Informatica, Magna cum laudae, unitatea noastra de stocare reveni acasa, la parintii ei pentru a le arata rodul investitiilor si muncii lor.

“Va multumesc dragii mei pentru toata truda voastra de acum cativa ani. Datorita voua sunt cea mai sofisticata unitate de stocare existenta. In primul rand, de la voi mi-am insusit valori extrem de rare in ziua de azi, precum transparenta si sinceritatea. Datorita invelisului transparent, se poate vedea exact cum functionez. Nu am nimic de ascuns si imi asum cu mandrie ceea ce sunt azi. Am trecut prin multe transformari, am evoluat mult, iar in momentul acesta ma pot lauda cu un bagaj de cunostinte nelimitat. Practic, cam toata informatia pe care o poate acumula cineva intr-o viata, spatiul meu de stocare se dilata in functie de necesitatea utilizatorului.

Uite, o data mi s-a intamplat ca cineva sa vrea sa-mi transfere continutul electronic al unei biblioteci uriase. Daca eu nu dadeam dovada de flexibilitate, el ar fi trebuit sa isi imparta continutul in mai multe parti.

Sunt atat de discreta acum, incat pot fi purtata inclusiv intr-un ceas de mana, alaturi de bateria acestuia. Trebuie, insa, sa fii atent cu mine, pentru ca ma poti pierde usor. Sunt pretentioasa si cer ingrijire si dexteritate. Este si normal dupa atata evolutie sa trebuiasca sa dea si utilizatorul meu ceva la schimb, nu?

Asa ca dragii mei parinti, in momentul acesta analizez foarte multe oferte de casatorie, venite care mai de care de te miri unde. Cele mai recunoscute companii nationale si multinationale isi doresc sa ma aiba alaturi de ei. Cred, insa, ca voi decide asupra celor mai profesionisti. Ce ziceti de viitorul meu sot – Azerty?”

Articol scris pentru Superblog2012.

Publicitate