Etichete

, , , ,

Suna mai degraba ca o intrebare din „lepsele” blogosferice. Cand am vazut subiectul propus in cadrul Spring Superblog in care Reeija ne invita sa ne amintim un anumit moment din viata noastra legat de geanta sau alegerea acesteia, aceasta a fost intrebarea care mi-a venit in minte inevitabil.

Voi incerca sa si raspund: ce geanta as fi daca peste noapte m-as transforma brusc? Mai intai sa spun ca in nici una din cele pe care le am deja. Da, stiu, nu sunt decat vreo douazeci de exemplare de culori, marimi si materiale diferite, dar nici una nu ma reprezinta in totalitate. Sau nu ma mai reprezinta. Toate au fost cumparate in anumite momente ale vietii mele, pentru diverse ocazii, pentru a le asorta cu diverse tinute, dar niciodata nu am cumparat o poseta sau o geanta doar pentru ea, pentru a fi un fel de carte de vizita a femeii care sunt. Iata cum arata geanta…Adela:

Image

 

Este nonconformista, indrazneata, fashion si profesionista in acelasi timp, creativa, vesela, functionala si lista ar putea continua pentru ca de fiecare data cand ma uit la ea, tot atat de des gasesc noi atribute si mi se pare „mai…perfecta”. Jumatate este din piele mata, putin mai rigida, mai functionala, rezistenta la agenti externi si protectoare cu obiectele dinauntru.  Jumatate, adica partea care acopera fata este din piele intoarsa, total delicata, fina, diplomata, mangaietoare si mladioasa la atingere. Intocmai ca si cele doua jumatati care ma compun si care se completeaza incat rezultatul este unul special si deosebit. Pentru o femeie careia ii place foarte mult sa atinga lucrurile din jur, sa pipaie, sa mangaie si sa fie fina in gesturi, materialul de piele intoarsa este perfect…te simti intocmai ca atunci cand erai mica si mama te mangaia pe frunte cand erai bolnava. Desi la prima vedere sunt fragila si finuta, in interior vulcanul sta sa erupa. Intotdeauna am stiut sa trec peste greutati, sa-mi castig dreptul la pozitia in societate si sa lupt pentru ceea ce imi apartine si merit. Fiecare lovitura primita a fost precum impunsaturile acului in pielea gentii: doare al naibii, strigi, te aperi si te opui, pana cedezi invatand ca uneori singura solutie in viata este sa demonstrezi cat de flexibila esti, altfel nimeni nu isi doreste sa se asocieze cu o scandura.

Abia dupa ce am invatat sa fiu mandra de ceea ce am devenit, am inceput sa ma dezvalui. Am inceput sa transform atitudinea mea intr-o declaratie a ceea ce sunt, sa indraznesc sa arat celor din jur ca daca ramai ascuns intr-un colt, cu greu va veni cineva sa te caute sau sa te descopere; abia atunci cand iti asumi ceea ce esti si te sustii, abia atunci ceilalti te vor remarca, te vor cunoaste. Unii vor arunca in tine cu cuvinte dure: „uite cat de tipatoare este”, „combinatie nefericita, prea nonconformista”, altii te vor aprecia: „wow! incantator”, „o adevarata bijuterie”, „foarte interesanta”, iar unii te vor vrea langa ei doar pentru a-si completa colectia (de oameni sau genti); dar unii te vor placea exact asa cum esti, te vor dori alaturi de ei pentru ceea ce reprezinti si aceia te vor purta alaturi pana cand va fi nevoie de mici „reparatii” inerente purtarii indelungate, dar fara a se satura de tine; iti vor dedica timp, ingrijire, efort si energie doar pentru ca esti ceea ce si-au dorit intotdeauna.

Galben, verde si albastru – sunt trei valori pe care eu mi le-am insusit pe deplin toata viata mea – imaginatie, optimism si pace. Geanta aceasta plic reprezinta un stil de viata – mai degraba casual, dar cu valente de ocazie, de zi si de seara totodata, nu neaparat office sau poate un office freelancing. Incapatoare, destul de flexibila incat sa „inghita” multe, dar destul de stramta incat sa refuze o multime de inutilitati pe care oamenii tind sa le indese fara a fi foarte atenti, selectiva prin natura ei fara a-ti da, totusi, aceasta impresie.

Geanta care sunt nu ascunde secrete, ci ascunde o mare taina, o taina inaccesibila multora, indiferent ca vorbim de femei sau barbati – taina de a fi tu insati, de a sta drept si a-ti asuma ceea ce esti, taina de a nu-ti pasa foarte tare daca esti acceptat de societate, dar facandu-te acceptat si chiar placut de aceasta, taina de a fi femeie in adevaratul sens al cuvantului. 

Articol scris pentru Spring Superblog 2013