Etichete

, , , ,

In Korea antica, se spune ca exista un imparat care avea dureri ingrozitoare la ochi. In ciuda tratamentelor diverse pe care le folosise si a doctorilor pe care ii consultase, durerile persistau. Intr-o zi s-a hotarat sa il cheme la curte pe un maestru zen foarte cunoscut in tinut, pe nume Hurom.

Maestrul i-a spus imparatului ca se va vindeca daca in jurul lui va vedea doar culoarea verde si nimic altceva. Incepand cu ziua urmatoare, toti slujitorii din palat au fost trimisi sa cumpere cat mai multa vopsea verde cu care sa acopere toate celalalte culori – in palat, afara, in gradina. Croitori au fost tocmiti pentru a-i innoi garderoba imparatului in functie de aceasta culoare, iar bucatarii au fost sfatuiti sa foloseasca doar fructe si legume de culoarea verde.

Dupa cateva saptamani cand Maestrul Hurom s-a intors la palat pentru a verifica starea imparatului, slujitorii acestuia au venit repede cu doua galeti de vopsea verde pentru a-l vopsi pe maestru, de teama ca nu cumva durerea imparatului sa revina. Maestrul atunci ii opri si le spuse razand: „O pereche de ochelari cu lentile verzi ar fi fost de ajuns pentru a-l insanatosi pe Imparat. In loc sa incerci sa schimbi intreaga lume in functie de tine, mai bine incercai sa te schimbi pe tine si viziunea asupra lucrurilor din jur. Astfel, ai fi salvat o multime de resurse, natura si, cel mai important, timpul. Daca iti schimbi viziunea, lumea va fi exact asa cum trebuie sa fie.”

„Bine, dar de ce ai ales tocmai culoarea verde”

„Pentru ca verdele este culoarea care are impact pozitiv asupra psihicului, este culoarea prin care trec absolut toate legumele si fructele care ne inconjoara si pentru ca majoritatea afectiunilor noastre provin dintr-o alimentatie nesanatoasa. Gandeste simplu! Traieste simplu!”

„Cum sa traiesc simplu cand sunt inconjurat de atata bogatie?!” zise din nou imparatul

„Incepe cu diminetile! De fapt, ia aminte asa:

Incepe fiecare dimineata cu un zambet si o mangaiere pentru cei dragi tie!

Deschide geamurile si lasa soarele sa te incalzeasca pentru cateva minute!

Bea pe stomacul gol un pahar de suc de fructe folosind una dintre inventiile mele, storcatoarele cu presare la rece. Pentru ca este singurul tip de sistem care permite pastrarea tuturor proprietatilor pe care le au fructele si legumele, de la culoare, miros, vitamine, inclusiv la optimizarea cantitatii de suc stors. Un pahar de suc proaspat pe stomacul gol iti va oferi energie pentru intreaga zi. Este modalitatea cea mai simpla prin care te poti reconecta cu natura.

Ofera-ti cateva minute de plimbare pe jos, in aer liber, admirand lucrurile din jurul tau. Bucura-te astfel de fiecare moment din viata ta si de fiecare clipa.

Multumeste!

Fii bun cu ceilalti!

Iar darul meu pentru tine de acum incolo este un storcator de fructe. Daca vei dori sa iti aduci aminte vreodata de sfaturile mele, trebuie doar sa apesi aici, pe butonul storcatorului. Aroma fructelor te va invalui si te va purta cu gandul catre ziua de astazi.

Articol scris pentru Superblog2013. Povestea folosita este preluata din budismul zen.

Publicitate