Etichete

, , ,

Buna tuturor,

Sunt Phoebe. Am in jur de 30 de ani si sunt dependenta de viata. Da stiu ca suna ciudat, si nu, nu este o gluma. Peste tot vedem lozinci si articole care te invata cum sa iti traiesti viata la maximum, cum sa profiti de fiecare moment si sa iesi din adormire. Va spun din experienta ca in momentul in care pierzi controlul, devine o boala.

Totul a inceput acum cativa ani cu citirea unor articole motivationale despre cum sa te trezesti la realitate si a trai in prezent, fiecare moment al vietii tale. De obicei sunt o persoana foarte perseverenta si perfectionista. Tocmai de aceea am luat lucrurile foarte in serios. Din acel moment am ajuns sa imi organizez fiecare minut astfel incat sa nu mai am nici un moment liber de care sa nu profit.

In scurt timp am ajuns sa tai orele de somn de pe lista pentru a nu sta degeaba. La toate invitatiile venite din partea prietenilor sau oamenilor oarecare dadeam curs, fiecare propunere venita din partea strainilor mi se parea o oportunitate de care trebuie sa profit. Asa am ajuns sa inregistrez un numar reprezentativ de aventuri de o noapte si nenumarate probleme in care am intrat, inclusiv vizite la politie pentru deranjarea linistii publice, depasirea neregulamentara a vitezei, furturi si chiar acuzatia de trafic de droguri.

La inceput totul parea simplu, parea ca nimic nu este in neregula. Ore de sport, placeri nevinovate pe care nu ti le-ai satisfacut la momentul potrivit, nebunii de tinerete sau adolescenta pe care nu ai avut curajul sa le faci atunci. Era ca o joaca. O joaca periculoasa cu viata. Un joc de sah mai precis, in care intri fara strategie. Fara strategie esti mort! Mai devreme sau mai tarziu. Este ca o boala care pune stapanire pe tine usor usor, fara a te atentiona;

Pana in momentul cand am urmarit un film, o comedie despre dependenta de sex. Atunci mi-am dat seama ca s-ar putea sa am o problema, dar deja era cam tarziu avand in vedere ca din cauza datoriilor acumulate pentru acestea placeri nevinovate” ajunsesem sa imi pierd jobul, la fel ca Neil din film si locuinta Jobul am ajuns sa mi-l pierd pentru ca lipseam foarte mult. Adica, cele 8 ore de stat la birou mi se pareau o pierdere de timp si imi creau o stare acuta de frustrare pe care de fiecare data trebuia sa o reechilibrez cu o nebunie facuta.

Viata mi-a scapat de sub control, familia si prietenii vechi m-au parasit, pe unii i-am inlocuit cu altii noi care credeam ca imi pot aduce ceea ce nu avusesem in trecut. Nu mai semanam cu nimic din ceea ce eram inainte.

Tentatii sunt peste tot. In acest moment imi este foarte greu, mai ales pentru ca este vorba de o lupta cu tine insati; nu ai un agent extern pe care sa dai vina. Totul este de fapt in mana ta, ceea ce face lucrurile mult mai dificile. Familia isi pierde increderea in tine si ajung sa le fie teama ca ii vei rani sau ii vei fura. Si stiti ce este cel mai crunt? Ca nici macar nu ii poti invinovati. Nu ai nici o modalitate de aparare. Pentru ca si tu stii, ca daca te lasi prada, dependenta iti poate pune din nou stapanire pe viata. Este exact ca un hot care asteapta momentul oportun, momentul de slabiciune, pentru a te ataca.

Astazi am 30 de zile de cand mi-am recapatat controlul asupra propriei vieti. Pentru mine, piatra motivationala pe care mi-a oferit-o un prieten cu mesajul :”Lasati orice speranta, voi, ce intrati aici!” in momentul in care eram in mijlocul dependentei este cel mai puternic factor care m-a adus azi alaturi de voi. Refuz sa raman intr-un infern creat de mine insami! Prefer un purgatoriu cu doua iesiri. Doua optiuni – viata normala sau viata de dependenta. Asa, macar poti face o alegere; ai totul in maini.

Va multumesc!”

Articol scris pentru Superblog2013.

Publicitate