Etichete

, , ,

Tema lansata de Reeija in cadrul Superblog 2013 despre cum am reimagina noi gentile de piele, mi-a amintit de o poveste mai veche cu tenta zen, care suna cam asa:

O batrana se uita in oglinda intr-o dimineata. Vazand ca nu mai avea decat fix trei fire de par in cap si fiind prin firea ei o persoana optimista, zise: „Cred ca astazi o sa imi impletesc parul.” Si intr-adevar si-a impletit cele trei fire, creandu-si buna dispozitie.

A doua zi, uitandu-se in oglinda constata ca nu mai avea decat doua fire de par. Zise: „Astazi as cam avea chef sa il port cu carare pe mijloc.” Si asa facu, imbunatatidu-si astfel dispozitia.

A treia zi, acelasi ritual, se uita in oglinda si constata ca ii ramasese un singur fir de par. „Astazi voi strange firul de par in coada!” Si asa se intampla. Cu destula greutate, ce e drept…

A patra zi, batrana isi dadu seama ca ramasese complet cheala. Spuse toata numai zambet: „In sfarsit, am scapat de dileme. De acum nu imi voi mai pierde timpul cu aranjatul parului.”

Adaptare la schimbare, intr-un cuvant:

In prima zi gentile aveau un rol de saci cu apa prin desert.

In a doua zi au devenit purtatoare de…detoate(de la acte, chei, machiaje, agende, portofele si alte obiecte mai mult sau mai putin utile

In a treia zi gentile s-au apropiat mai mult de purtatoarea gentilor si a devenit o afirmare a personalitatii si statutului ei. Iar cand gentile noastre au ramas „fara fire de par”, s-au retransformat.

In a patra zi gentile au devenit un fel de bijuterii. Atat de scumpe incat concureaza foarte bine cu bijuteriile coroanei britanice. Sau atat de fancy si socante in culori si forme echivaland cu inele sau coliere supradimensionate.

Gentile de piele vor intra, dupa parerea mea in ziua a cincea. Adica, vom vedea in oglinda dincolo de chelie. Ce se afla dincolo de chelie? Depaseste rutina, depaseste concretul, devine abstract pentru ca materialul deja nu mai este de ajuns pentru a exprima conceptul gentilor Reeija. Dincolo de chelie gasim opere de arta. 

Fie ca sunt opere de arta ce tin de designul interior sau opere de arta pentru expozitii, acesta este viitorul lor, acesta este trendul ascendent pe care merg. Vor depasi limitele. Vor depasi realul. Vor tinti sufletul, mai mult decat in sensul afirmarii unei personalitati. Vor tinti aprecierea si extazierea in fata lor. 

Priviti mai jos cu atentie perspectiva mea de viitor:

Image

Publicitate