Etichete

, , , ,

Daca mi-ar placea merele in mod deosebit, mana care ti-ar fi intins fructul oprit din care am muscat in prealabil, ar fi mirosit a seductie.

Daca m-ar chema Isis, m-as imbaia in lapte si ti-as aduce tie, Osirisul meu, mierea pe care sa o sorbi de pe buzele mele. Iar mierea va mirosi a mine.

Daca zilele mele s-ar petrece in Grecia antica, Galateea care as fi ti-ar incalzi mainile tale, Pygmalion, dandu-ti viata. Iar tu ai inspira cu nesat parfumul meu cu iz de mit antic.

Daca Roma ar fi leaganul existentei mele, David ar incerca sa il cucereasca pe Goliath, ducand lupta la nesfarsit in suflet, pentru ca de fiecare data te-as invalui in parfumul meu cu iz de super-eroi.

Daca as avea cel mai misterios zambet din lume, Da Vinci mi-ar fi dedicat mai mult decat cea mai renumita opera de arta. M-ar fi ridicat pe mine insami la rangul de opera si ai fi revenit inevitabil sa ma cauti ca un flamand care cauta hrana.

In evul mediu as purta cu stoicism perucile Mariei Antoaneta doar pentru a alerga alaturi de tine la vanatorile regale, Ludovic. Palatul tau ar fi fost pielea mea, iar parfumul meu te-ar fi adus acasa din ratacire.

Alexei Alexandrovich m-ar fi salvat din calea trenului urmand parfumul meu daca numele mi-ar fi fost Anna Karenina. Lui Rhett Butler i-as fi zambit pe sub borurile largi ale unei palarii de paie, in timp ce evantaiul meu imprastie parfumul seductiei.

Dar nu sunt nici una din aceste femei care au scris istoria. Iar el nu este nici un artist si nici vreun rege, insa in toata istoria acestei lumi, barbatul a fost sedus mai devreme sau mai tarziu, mai repede sau mai pe indelete, de femeie. Daca as vrea sa cuceresc Barbatul, eu, Femeia, l-as seduce si astfel ar porni noi razboaie. L-as invalui in misterul meu de femeie si s-ar naste intrigi puternice. L-as saruta si s-ar crea probleme universale grave. I-as smulge o coasta pentru a deveni eu mai frumoasa decat toate. I-as intinde marul si am fi alungati din Eden scriind astfel intreaga poveste a lumii.

Sau l-as invita la dans; iar el mi-ar raspunde ca „nu poate, pentru ca intr-o clipa trebuie sa soseasca logodnica”. Iar eu i-as raspunde „Intr-o clipa se poate trai o viata.” La fel ca Al Pacino in film. Iar el s-ar ridica inevitabil, lumea ar disparea…tu ti-ai fi adus aminte ca in vietile anterioare ai fost pe rand Adam, Osiris, Pygmalion, David…si intotdeauna parfumul care te-a sedus a fost parfumul de Femeie…

Nu am avea nevoie de alte cuvinte si nici de prea mult timp. Parfumul meu va povesti toate vietile noastre anterioare si viitoare, noi ne vom amesteca in istoria universala a lumii si totul va fi redus la doua cuvinte: Barbatul si Femeia.

In Eden, Eva ii intinde lui Adam fructul oprit din care a muscat, cu mana a carei incheieturi mirosea a parfum Super Playboy. Adam musca cu pofta.

Articol scris pentru Superblog 2013.

temptation-adams-dilemma-hiroko-sakai

Publicitate