Etichete

, , , ,

Este momentul pentru o noua poveste – la finalul careia sa sper ca nu veti considera timpul petrecut citindu-l, ca…irosit.

Este vorba despre o femeie, sa o numim, Maria. Maria este o femeie foarte atenta la detalii, o persoana grijulie si pentru care imaginea ei conteaza foarte mult. Investeste atat in propria persoana, cat si in casa ei astfel incat sa fie cat mai primitoare si calduroasa.

Intr-o zi, Maria primi vestea ca urmau sa soseasca niste oaspeti foarte importanti, asa ca incepu sa isi pregateasca cu foarte mare atentie casa – a facut curatenie luna, a gatit cele mai alese mancaruri, in fine, si-a dedicat timp si energie pentru ca totul sa fie perfect.

Numai ca in ziua vizitei, totul a inceput sa i se para nelalocul lui – fata de masa parca nu era chiar asa de alba, iar scaunul avea un fir iesit din tapiterie, un cos ii aparuse ca din senin…evident din cauza stresului.

Isi cantari cu atentie optiunile si decise in cele din urma ca avea destul timp la dispozitie sa mearga la farmacie si sa isi cumpere o solutie anti-acneica pentru cosul sau, sa se opreasca repede la un magazin sa cumpere o fata de masa noua pentru invitati.

Din fericire, farmacista i-a recomandat din gama Gerovital Plant Stop Acnee un baton corector cu eficacitate rapida, garantata. Utiliza repede solutia in locul…neaspectuos si dureros si pleca mai departe sa cumpere fata de masa. In drum se opri si la o croitorie care ii dadu un material pentru a acoperi scaunul cu firul tras.

Din nefericire, atunci cand ajunse acasa gasi un bilet in usa pe care scria:

„Buna Maria,

Am trecut pe la tine in speranta ca vei gasi 15 minute pentru a ne vedea putin. Suntem foarte grabiti si din pacate nu putem astepta mult. Probabil ca ai avut alte lucruri mai importante de facut, pentru ca am vazut ca lipsesti.”

Nu va puteti inchipui starea pe care a avut-o Maria atunci…toate pregatirile, toata energia, toate sperantele ei legate de aceasta vizita se spulberasera intr-o clipita. Si pentru ce toata agitatia? Cate momente importante si frumoase nu pierdem fiecare dintre noi in incercarea de a face totul perfect? In cate alte detalii inutile nu ne pierdem zi de zi, in loc de a ne bucura de lucruri simple?

Oare chiar credem ca Farmecul nostru are de suferit din cauza unui fir tras sau a unei pete pe covor care nu vrea sa iasa? Maria se privi in oglinda. Cosul trecuse. Fata de masa era alba, impecabila. Iar tapiteria scaunului, acoperita. Dar casa ei goala. La fel ca si inima.

Image

Articol scris pentru Superblog 2013.

Publicitate