Etichete

, , , ,

Exista aceasta framantare in randul bloggerilor: Domne, cum sa fac sa nu imi pierd cititorii pe toata perioada cat sunt prin in vreun concurs si trebuie sa scriu „la comanda”. Sau in cazul in care sunt plecat in concediu pe varf de munte si n-am net? Sau in cazul in care pur si simplu nu am inspiratie si chef de scris si vreau o pauza.

Lasi ca bloggerul talentat care esti, peste 100 sau 200 de vizitatori unici pe zi si dupa o saptamana de absenta sau o luna, nah, gasesti sub 50. Se intampla tuturor desi nu ar trebui. Se intampla pentru ca oamenii in general sunt inconsecventi, pentru ca in fiecare zi apar noi si noi bloguri poate mai „tari” decat al tau si pentru ca pana la urma, in blogging nu e ca-n casnicie. Cand devii follower si fan al unui blog nu inseamna ca trebuie sa ii fii si fidel.

Asadar, 5 sfaturi. Apropos de asta, ati vazut cat de bine „vand” acest tip de rubrici gen 3 sfaturi, 5 idei, 10 pareri despre. Oamenilor le plac numerele. Pari organizat cand numerotezi frumos ideile pe care le ai.

Sfatul 1. Deruteaza-i! Pe principiul divide et impera.

Daca cititorii sunt inconsecventi si vor sa citeasca stiluri variate, atunci fii variat. Scrie si siropos si tehnic si haios si spooky si in toate felurile. Pana la urma, daca TU insuti/insati nu esti o persoana anosta, dece ar fi blogul tau asa?

Sfatul 2. Anunta-i!

Anunta-ti cititorii cand lipsesti. Sau cand nu ai chef. Sau spune-le de la inceput ca uneori ii tii locul Omului Invizibil si se intampla sa dispari in ceata fara sa dai semne. Sa nu se panicheze. Ca in casniciile open minded unde cei doi isi pot gasi si alti parteneri dar se intorc invariabil la celalalt.

Sfatul 3. Mituirea! 🙂

Stiu, multi isi vor duce mana la gura stupefiati. Cum?? Da! Tu participi la concursuri, da? Adica tu castigi niste chestii acolo. Sau nu. Dar daca castigi si te falesti cu chestia asta, atunci nu vad de ce nu le-ai da si lor ceva. Sau de ce nu ai organiza un concurs pe blog cu un castig simbolic din ceea ce tu ai castigat deja. Oamenii se „baga” la concursuri inclusiv daca premiul este un pix. Credeti-ma pe cuvant.

Sfatul 4. Concursurile

Daca tot sun la capitolul acesta, concursurile sunt o solutie buna. Aduc trafic. Concursurile si subiectele care fac buzz. Cum a fost cel de dupa Superblog.

Sfatul 5. Scrieti-l voi, bloggerii care va ganditi la acest subiect si mai treceti pe la mine 🙂 Sunt tare curioasa ce solutii ati gasit pe propriul pake rank.

 

 

 

 

Publicitate