Etichete

, , ,

A sosit momentul sa dezvalui un adevar care de cele mai multe ori este soptit pe sub mana, pe sub tastatura si printre randuri in blogging. Fratilor, asa cum la job se intampla sa vrei sa stai acasa in loc sa te duci la munca sau asa cum se intampla in cazul jobului de parinte cand iti lasi copilul pe la bunici si te duci pe varf de munte sa iti iei campii pentru a reveni pe urma fresh, ei bine, asa se intampla si cu bloggerii.

Vine cateodata un moment cand nu avem chef sa scriem. Ne e lene. Sau nu avem in momentul acela nimic important sau interesant de scris. Dar in acelasi timp, chiar daca nu scriem, citim multe chestii dragute si care ne pun pe ganduri.

Ei, pentru momente de genul asta, exista Reblog. Reblog este asemanator lui SHARE in facebook. Atunci cand iti place foarte tare un articol scris de altcineva sau cand vrei sa popularizezi un articol, o campanie, un anunt, etc atunci faci reblog.

Cum merge treaba?

Pai, sa zicem ca ai vazut un articol interesant pe un site. Acesta de exemplu. Vrei sa ii dai reblog sa vada si altii, in speta citiroii tai care poate nu ajung pe site-ul respectiv.

Daca esti pe wordpress esti mai norocos, pentru ca platforma de administrare a blogului are deja un buton de Reblog pe care il poti folosi cu incredere.

Daca esti pe Blogspot sau daca ai propriul domeniu de blog, atunci trebuie sa pui link. Personal, am verificat si nu au buton special de reblog. Asa ca te apuci si scrii frumusel 1 RAND. Este suficient. In care zici de exemplu asa:

„2014 se apropie! Sa ne pregatim de vacanta. Detalii interesante aici.” Si gata! Nu a durut. Cat ti-a luat? 1 minut si nici atat. Articol nou pe blog si tu ai timp sa te relaxezi fara sa te gandesti ca azi vei avea un pic mai putini cititori pentru ca nu ai postat.

Care sunt avantajele?

Pai este un fel de parteneriat. In articolul anterior va povesteam ceva de Page rank.

– In reblog functionand principiul linkurilor, avantajul este de trafic si de posibilitate de crestere a Page Rank-ului.

Popularizezi bloguri interesante si care poate nu sunt atat de vizibile, deci faci un bine

– Ai timp de relaxare si in acelasi timp nu lasi blogul gol. Deci este o solutie isteata rau.

Eu zic ca sunt 3 avantaje care merita macar o data sa fie folosite. Incercati!