Etichete

, , ,

vergeturi-sarcina

Dupa ce primesti vestea ca astepti un copil sau doi sau 3 sau mai multi, dupa caz, incepe de obicei o perioada de exaltare, de cautari, de informare despre ce si cum si unde si de ce si cand, etc.

Mintea ta este asaltata de vesti si de informatii, de sentimente, de emotii care mai de care mai puternice. Esti, ca sa citez unul din site-urile dedicate acestui subiect, intr-un carusel de emotii. Acum plangi, acum razi, acum esti vesela, acum te apuca panica. Si tot asa.

Ceea ce nu ti se spune insa, pe nici un site si in nici o carte despre sarcina si nastere si copii este ca:

1. Nimeni, oricat de empatic si apropiat ti-ar fi, nu iti va intelege starile prin care treci in timpul sarcinii. Adica, da, ok, toti vor parea intelegatori si pacifisti la inceput si vei avea impresia ca vor face fata cu brio sarcinii tale si schimbarilor de temperament, dar nu va fi asa! Mai devreme sau mai tarziu in timpul acestei perioade vei avea parte si de priviri indiferente si de lipsa de privilegii, de nervi, de reprosuri, de ridicari neputincioase din umeri. Pana cand le vei aminti ca TU esti insarcinata. Obisnuieste-te, in urmatoarele luni, va deveni parte din „jobul” tau!

2. NU vei mai fi la fel de stapana pe viata ta ca inainte, iar asta iti va aduce pe rand: tristete, frustrare, revolta, resemnare si, culmea in final, bucurie. Imbratiseaza toate aceste sentimente si fa-le sa fie parte din tine. Trateaza-le pe rand, cu calm, analitic si mai ales…respirand adanc. Vor veni si vor trece. Vei vrea sa porti tocuri de 15 si rochii pe corp, asa cum faceai inainte cu cateva luni, insa iti vei aminti ca nu poti. Atunci, pe langa toate sentimentele astea de mai sus te vei simti urata si neatractiva. Trebuie sa accepti faptul ca venirea unui copil inseamna a-ti imparti libertatea de pana atunci se imparte acum cu bebelusul tau. Iar aceasta este o decizie asumata!

3. Oricat ar parea de nerealist si oricate voci se vor repezi sa contrazica ceea ce voi spune acum, timpul dovedeste contrariul: nimeni altcineva in afara de tine nu se va bucura de aceasta veste minunata atat cat te bucuri tu. Nici macar sotul tau. Si nici macar parintii sau prietenele tale cele mai bune. Adevaratul barometru al bucuriei esti tu insati. Asa ca nu fi dezamagita daca atunci cand dai vestea esti surprinsa neplacut de reactia celorlalti. Unele lucruri sunt doar prea speciale pentru a fi simtite de toti oamenii.

Publicitate