Etichete

, , ,

boat-956x537

 

O barca fara vasle este o barca fara directie.

O barca cu o singura vasla ajunge greu,greu la destinatie. De cele mai multe ori se loveste de stanci in mijlocul furtunilor si lespezile de lemn pot fi gasite mult timp dupa aceea pe niste tarmuri pustii.

O barca cu doua vasle insa, isi invinge catargul si panza si valul de sub ea. O barca cu doua vasle se va duce acolo unde cei care vaslesc isi imagineaza tarmul.

Barca este viata fiecaruia din noi. Atunci cand nu locuim in ea, cand o lasam goala, superficiala, este mai usoara. Se lasa purtata de cel mai mic val, fara tel. Sfarsitul dramatic al barcagiului absent din viata lui isi gaseste dovezi nenumarate pe tarmurile marilor din lumea intreaga.

Un barcagiu singur va fi un Don Quijote al apelor. Isi va cauta vasla pereche, incercand sa ajunga cu greu la telul sau. Iar cand o va face va fi atat de obosit, incat isi va dori sa fi schimbat ceva atunci cand s-a urcat prima oara in barca.

Dar o barca cu doua vasle isi asteapta rabdatoare cei doi barcagii. Si ma gandesc acum ca viata de cuplu este despre a vasli impreuna. In acelasi timp. In acelasi ritm. El cu o mana, ea cu o mana si cu celelalte doua tinandu-se strans unul de celalalt.

Viata nu este despre a vasli pe rand aceeasi barca. Nu e suficient sa astepti ca unul sa oboseasca pentru a-l inlocui tu cu forte proaspete. Astfel, ambele maini vor fi ocupate, iar cei doi nu vor mai avea timp sa traiasca impreuna in aceeasi barca.

Asa ca, vasliti, dragilor! Vasliti cu doua vasle, faceti drifturi impreuna pe aceeasi mare si cautati tarmuri insorite!

Publicitate