Etichete

,

meseriasi_58455

Acest articol este pentru toti cei care vreodata, in aceasta viata au rezistat amenajarii unei locuinte sau intentioneaza sa se lanseze intr-o astfel de batalie. Un singur mesaj concis: „Fratilor de suferinta, bine v-am gasit!”

Primul obstacol – bugetul. Intotdeauna, dar intotdeauna va suferi modificari crunte. Intocmai ca o pitipoanca de Dorobanti care a hotarat pe parcurs ca trebuie sa isi mareasca pe langa buze si sanii si un pic fundul si sa isi faca si o liposuctie, asa si bugetul vostru va capata personalitate hotarand exact, dar exact pe ultima suta de metri ca are nevoie de un implant serios. Bineinteles ca de cele mai multe ori decizia se va suprapune cu sfarsitul de luna sau cu orice alt eveniment neprevazut ca lucrurile sa fie mai interesante.

Al doilea obstacol – meseriasii. Da, aceia care inainte de a se apuca de treaba trebuie sa isi bea cafeaua, sa isi fumeze tigarile si sa isi mangaie uneltele de lucru ca pe niste amante ne…vazute de mult timp. De mult timp insemnand de ieri dupa amiaza, evident. Da, meseriasii aceia care inainte sa iti spuna ce material este nevoie sa cumperi scuipa in palme, se scarpina in cap si incep frazele cu „Apai, domnita, totul depinde…”

Al treilea obstacol – totul dat peste cap. Dormitorul nu mai este dormitor, este un fel de vestiar unde hainele de muncitori isi duc zilele printre cutii de gresie si faianta si saci de glet. Sufrageria a devenit in cel mai bun caz loc de luat masa pe ziar, depozit de sticle , pachete de tigari si altele. Iar baia, baia este un santier. Toata casa este un santier. Noi suntem un santier…cartierul este un santier. Mai ales cand porneste bormasina.

Al patrulea obstacol – praful. Parf in ochi, praf prin par, praf in nari. Respir, mananc si vad praf. Cantitati enorme de praf care l-ar face pana si pe Maradona sa suspine melancolic la amintirea cocainei.

Al cincilea obstacol – rabdarea. Da, vine o vreme cand rabdarea unui om ajunge la limita. Cand ajungi sa ai cosmaruri cu case care se darama pe tine, cu meseriasi care se instaleaza satisfacuti pe canapeaua ta cea noua, alba din sufragerie cu bocanci noroiti. Cand ajungi sa vezi rosu un fata ochilor daca mai auzi cuvantul  glet sau cuvantul faianta sau cuvantul amorsa…sau orice alt cuvant.

Rabdare, fratilor! Rabdare!

Publicitate