Etichete

, , ,

Pentru ca este o sectiune pe care am neglijat-o destul de mult timp, mi-am propus sa ii fac un „update”.

Mi-am propus sa trec in aceasta rubrica decat cartile de suflet, cele care din varii motive m-au influentat spiritual, moral, personal, poate chiar si profesional cateodata, cele care stau mereu langa perna mea si stiu ca oriunde le-as deschide voi gasi lucruri care ma ating intr-un fel sau altul, sau care ma pun pe ganduri, sau care ma indeamna la visare, sau la reflectie.

Incep cu un volum pe care l-am descoperit acum 5 ani, intr-o tara straina si imi este draga pentru ca a fost prima carte pe care mi-am cumparat-o de acolo, pentru ca statea uitata intr-un colt iar copertile ei nu spuneau nimic, o ascundeau chiar, iar scrisul mic a facut o multime de lume grabita sa treaca pe langa ea… „Je t’oublierai tous les jours!” a marcat si va marca in continuare mult timp din ceea ce inseamna parcursul meu. Scrisa de un grec (uneori si grecii moderni au talent la scris), am luat-o de pe raft doar pentru ca tocmai, nimeni nu o remarca. Am descoperit intre paginile ei ganduri si cuvinte precum: „oublie” precum „sa presence etait pour moi comme un adieu du vent qui perd son eternite”, am descoperit un strigat neajutorat, un suflet care incerca cu disperare sa uite…propunandu-si acest lucru in fiecare zi si astfel, cu fiecare zi aducandu-si aminte franturi…

Continui cu un alt volum…”Blanche c’est moi!”  O doamna foarte talentata care are un stil de a scrie foarte…realist. A scris foarte mult despre viata copiilor autisti. „Surtout ne dessine pas un mouton” este o astfel de poveste, iar „Blanche c’est moi” este despre cine ai vrea sa fii daca ai putea sa alegi acest lucru, si cum isi analizeaza ea viata astfel incat daca ar fi luat alte decizii ar fi putut sa devina altceva/altcineva…o Blanche. Ea spunea ca : Quand tu perds ton equilibre, tu perds ton royaume!”

Si pentru ca mi-am propus sa prezint 3 din cartile mele de suflet continui cu…”Fata cu cercel de perla”

Nu am vazut filmul pentru ca nu imi place Scarlett Johanson si pentru ca am de fiecare data ceva impotriva filemlor facute dupa carti, De cele mai multe ori strica viziunea personala a celui care o citeste, nemai aducandu-ti aminte in cele din urma decat de viziunea regizorului.

Mi-a placut cartea pentru ca a adus foarte bine in mintea mea stilul de viata din acea perioada. Mi-a placut cartea pentru ca legenda lui Pygmalion m-a fascinat dintotdeauna si pentru ca iubesc sa citesc despre chinul de a fi un artist desavarsit.

Publicitate