Etichete

, , , , , , ,

…Multumesc tuturor romanilor din strainatate care ne fac sa fim mandri de Romania si de ei!

Noi, romanii, nu suntem perfecti. Nimeni nu este. Nu suntem mai buni decat alte natiuni, dar cu siguranta nu suntem nici mai rai. Multi ne blameaza si multi arunca cu pietre fara a se uita in propria ograda. Uneori chiar noi insine facem asta. Ne etichetam singuri ca „hoti, saraci, smecheri, lenesi si corupti” dar uitam ca fiecare dintre noi facem parte din aceasta natiune.

Este ca in acea poveste cu picatura si oceanul: „Eu sunt cea mai buna si cea mai importanta! Fara mine oceanul nu ar exista!”zicea picatura dintr-un ocean.

Ne aducem aminte ca suntem romani numai de 1 Decembrie si atunci doar pentru ca undeva in tara se ofera ciolan cu fasole in mod gratuit. Ne aducem aminte ca suntem romani doar atunci cand francezii il premiaza pe Eugen Ionescu sau pe Brancusi. In rest? Romanul cumpara produse straine pentru ca produsele romanesti li se par proaste desi sunt mai bune, romanul vorbeste „romgleza” pentru ca limba romana este desueta, romanul prefera sa uite ca vine din Romania atunci cand ajunge in strainatate.

descărcare

Eu vreau astazi, 18 Decembrie, chiar daca nu se serveste nicaieri fasole cu ciolan, sa multumesc din inima romanilor din strainatate care sunt mandri de Romania.

Tuturor acelora care fac sa ni se umezeasca ochii de emotie si bucurie pentru ca suntem romani ca si ei.

Tuturor celor carora le pasa de radacinile noastre.

Tuturor romanilor care scriu Romania cu R mare pe hartie si in sufletul lor.

Tuturor romanilor plecati in strainatate care ne reprezinta cu onoare.

Tuturor romanilor care cred intr-o Romanie viitoare mai buna. Tuturor romanilor care contribuie la imbunatatirea imaginii noastre in lume.Tuturor romanilor adevarati!

Pe tine cine te face fericit? Multumeste si tu! Intra pe pagina de facebook a postului Kanal D si alatura-te campaniei Bradul multumirii.