Etichete

, , , , , , ,

Ce faci cand ai 138 de minute de pierdut, intr-o zi oarecare din saptamana, cu o gramada de deadline-uri de respectat si fara nici un chef sa te apuci de ele? Iei o pauza si te uiti la „Flashbacks of a fool” cu David Craig.

David Craig nu este una din sursele mele inspirationale in materie de oftica feminina indreptata catre una bucata mascul aratator bine, recunosc. Dar a cam jucat binisor in filmele unde a binevoit sa joace.

Ce m-a convins sa vad filmul? Videoclip-ul lui Phil Collins („Hold on my heart”) care a folosit imagini din filmul asta. De fapt, a folosit cea mai buna parte a filmului. Smart choice as zice, ca asa mai fac si ei ceva vizionari.

So, bottom line, 134 de minute pierdute din 138. Practic, daca faceau doar trailerul era mai bine si mai putin buget irosit. Au facut un film pentru singura replica buna de acolo. Cica: „When I was young I used to think that it takes courage to leave places. Now I think that it takes courage to stand still”. gata! Asta e una bucata film pe care vi l-am rezumat eu ca sa nu pierdeti si voi vremea. Bine, doar cu exceptia cazului in care nu cumva sunteti niste oameni sadici si chiar vreti dinadins sa va plictisiti.

Titlul este inspirat, omul chiar a fost „fool” in film, in rest povestea clasica: unul o iubeste pe una si si-o trage cu alta asa ca intarzie la intalnirea cu prima. Traieste toata viata cu regret si isi da seama dupa n-spe ani ca tot pe prima o iubeste dar nu mai este nimic de facut. Ce poate fi mai banal de atat?!

Still – replica aia m-a pus pe ganduri, in ideea ca acum vreo cateva zile scriam un reply la un comentariu in care vorbeam chiar despre asta: despre a pleca/fugi si a ramane. To what point I may add? In general asa, vorbind, de ce sa ramai intr-un singur loc? De ce sa tii la nesfarsit de lucruri? Nu este asta scopul nostru? Sa mergem, sa evoluam, sa ne dezvoltam, etc?

Cand stii care este momentul in care mai ai ceva de facut, vreun fir de praf de sters de pe vreun rid, vreun cap de sustinut, vreo idee de netezit…si cand stii ca e timpul sa pui o proptea si sa pleci pentru ca de atunci in colo este treaba plantei sa creasca frumos?

Avea sau nu avea dreptate tipul din film? Curaj inseamna sa dai drumul sau sa ramai?

Mai jos videoclipul pentru inspiratie:

Publicitate