Etichete

,

What the hell, haide sa rasturnam canoanele Dex-ului zic! Multi dintre voi stiu in sinea lor ca exista o diferenta intre a fi destept si a fi inteligent, da’ poate le e greu sa se exprime. Sa aprindem lumanarea intr-o camera cu monoxid de carbon si:

Esti destept daca stii un citat din Cioran sau orice alt scriitor si ganditor sau filozof de renume. Pentru multi poate fi si Guta. Nu, nu ii vom judeca – standardele sunt flexibile. Foarte flexibile. Asa, deci esti destept daca stii un citat misto. Dar esti inteligent daca stii sa il arunci intr-o discutie atunci cand trebuie. E ca si cum ai zice: „Inima are ratiunile ei pe care ratiunea nu le cunoaste” si ai arunca asta intr-o discutie despre „Cum sa faci zacusca si sa te tina 3 ani” 

Esti destept daca te-a invatat mamica sau taticu sa iti tii gura. Esti inteligent daca stii CAND sa faci asta si sa nu taci ca prostu’ sau ca proasta daca te injura cineva.

Esti destept daca ai luat numai note de 9 si de 10 la scoala…dar esti inteligent daca nu lasi toata informatia aia sa zaca in tine fara sa scoti un ban din ea.

Esti destept daca ajungi la Vrei sa fii milionar – dar esti inteligent daca reusesti sa ajungi in platoul de filmare fara sa te impiedici pe scari si sa iti frangi gatul ratandu-ti astfel sansa sa te vada Gigel (no matter who Gigel is) la TeVe.

Esti destept daca termini Politehnica – dar esti inteligent daca faci asta din cu totul alte motive decat acela de a invata cum sa schimbi un bec in casa pentru ca intr-o zi ai ramas singur acasa si ti s-a ars si ai stat ca prostu’ pe intuneric pana a venit taica-tu de la serviciu si ti l-a schimbat in 2 timpi si 3 miscari.

Deci, oameni buni, a fi destept nu te ajuta cu nimic daca nu stii sa fii si inteligent. Daca vreodata intalniti oameni pe care ii considerati destepti si pe urma isi posteaza pe facebook balarii legate de : ce au gatit ei, ce au mancat seara, unde s-au dus la buda dimineata sau ce rahat de joc de 2 bani au jucat (pentru ca nu sunt in stare sa isi dezactiveze optiunea de sharuit automat), va rog eu, faceti un bine omenirii si bateti-i din partea mea cu scaunul ud peste ochi. Sigur nu sunt inteligenti!

P.S. E posibil sa fi enervat vreo cativa cititori de blog cu ultima fraza legata de facebook…ma bazez insa pe faptul ca cititorii mei sunt oameni destepti si inteligenti, nu oameni cu saliva pe la gura.

Publicitate